ABEL REPRESALIAT, CGT AL COMBAT!

La CGT Lleida i altres col·lectius de Ponent impulsen un manifest contra la repressió sindical!

Des de la Confederació General del Treball de Lleida (CGT) aixequem la veu contra les pràctiques autoritàries i repressives de l’empresa de telecomunicacions Atento, que ha castigat de manera severa, i sota acusacions infundades i desproporcionades, el nostre company Abel, antic delegat sindical de la CGT.

L’1 de maig, un dia històricament reservat a commemorar la lluita incansable pels drets i la dignitat de la classe treballadora, ha estat tacat per l’acte vergonyós d’Atento en sancionar l’Abel per exercir el seu legítim dret a manifestar-se. Aquest acte no només atempta contra l’Abel i la secció sindical o la CGT, sinó que constitueix un atac directe contra el conjunt de la classe treballadora i el significat fonamental del Dia Internacional dels Treballadors, amb la intenció d’atemorir i silenciar la veu col·lectiva que exigeix condicions laborals justes.

Denunciem amb la màxima fermesa la decisió de l’empresa de sancionar l’Abel amb 40 dies sense feina ni sou, segons unes al·legacions sense cap mena de fonament, on afirmen que va participar en la col·locació de cartells durant la manifestació del Primer de de Maig de l’any passat. Primer, és crucial subratllar que aquest tipus d’activitats són formes legítimes de protesta i expressió i, per tant, drets inalienables. Però a més, les gravacions de seguretat, lluny d’incriminar-lo, n’exoneren l’Abel mostrant clarament que les acusacions són, no només infundades, sinó malintencionades. 

Atento ha destacat des de fa temps per les seves pràctiques de persecució sindical cap a treballadors de la CGT i, a més, tot això succeeix en un context de desmantellament de l’empresa i precarització de la plantilla. Més enllà de la injustícia individual cap a l’Abel, aquest cas revela una tendència alarmant de criminalitzar la protesta laboral i debilitar el sindicalisme, cosa que posa en perill els drets laborals conquerits amb esforç. Atacant l’Abel, Atento no només viola els seus drets individuals sinó que llança un desafiament descarat cap a la llibertat d’expressió, la lluita sindical i el dret de la classe treballadora a organitzar-se i manifestar-se.

Per tant, fem una crida a la solidaritat activa de la CGT, de totes les organitzacions socials i de la comunitat en general, des de Ponent als Pirineus, per recolzar l’Abel i presentar-nos en unitat davant dels jutjats de Lleida el 17 d’abril a les 11 h del matí. 

Aquesta concentració no serà només un acte de suport a Abel, sinó una ferma declaració contra la repressió laboral i en defensa dels nostres drets més fonamentals.

COL·LECTIUS SOTASIGNANTS

Publicacions relacionades