Acord al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) per a un nou conveni col·lectiu

El personal i la direcció del CTFC arriben a un acord per a un nou conveni col·lectiu que ve a substituir el de 2011. El nou text és fruit d’un treball conjunt i intens per crear un nou marc regulatori de les condicions laborals actualitzat i alineat amb l’estratègia d’excel·lència d’aquest centre de recerca en l’àmbit forestal i ambiental.

Així, el CTFC passa a ser un dels centres CERCA amb el Conveni Col·lectiu més complet i actual, amb la incorporació de les últimes novetats en matèria laboral com ara la regulació del teletreball i els drets digitals, entre altres. Aquest conveni incorpora també un extens sistema de carreres professionals per al desenvolupament del seu personal.

El Comitè d’Empresa, on la CGT Lleida té la representativitat absoluta en els seus 9 delegats i delegades, i la Direcció del CTFC confien que aquesta eina consensuada millorarà tant el dia a dia de la institució com l’evolució del conjunt del CTFC en la seva missió envers la societat.

Tot i que ha estat una negociació intensa des del principi, que s’ha allargat gairebé dos anys fins a la votació en Assemblea, la valoració que fan des del comitè d’empresa és que el conjunt del personal tindrà moltes millores en les seves condicions laborals, tot i que pel camí segurament s’han quedat reclamacions importants. Ara queda seguir en la defensa dels drets laborals del conjunt dels i les treballadores, principalment quant a l’estabilitat del personal, que és un mal endèmic de sistema de recerca.

9 novembre 2021
CGT Lleida

Publicacions relacionades