Activitat sindical d’abril

Des de la Secció Sindical de la CGT-UdL, durant aquest mes d’abril hem estat treballant en relació a:

Comitè d’Empresa del PDI Laboral (CEPDIL):

Col·lectiu del PAS:

  • Seguim treballant per concertar un dels nostres objectius a curt termini: organitzar un grup de treballadors i treballadores del PAS per tenir en compte les seves demandes, reivindicacions i el que calgui. I, així, oferir-nos com a equip de treball per defensar-los i representar-los. 

Secció Sindical de la CGT-UdL:

  • Hem participat als actes del Primer de Maig que es van organitzar a Lleida entre el nostre sindicat i la resta de moviments socials de la ciutat. Als parlaments de l’acte polític es va posar èmfasis en la lluita per una universitat pública i de qualitat que vetlli pels interessos del coneixement i de les persones i no primar una universitat des d’una perspectiva mercantilista.
  • Com a secció vam estar la reunió de la mesa d’universitats generals de Catalunya, en la qual es va parlar de diferents temes (retallades, plans d’igualtat, doctorands EPIF, distribució dels fons addicionals, regulació del teletreball, jubilacions i taxes de reposició, etc.).. Creiem que aquest òrgan és un espai de trobada que avança zero perquè ni té, ni hi ha voluntat que sigui un espai amb capacitat de decisió. En aquest enllaç podeu consultar el resum que hem fet com a secció sindical de CGT: https://cgtudl.cat/acta-de-la-mesa-duniversitats-de-catalunya-21-04-21/
  • Encara esperem resposta per a que la UdL ens cedeixi un espai físic on poder portar a terme les nostres tasques i atendre als i les treballadores en les seves consultes. Si en breu no solucionem aquesta qüestió, prendrem les mesures que creguem oportunes per a que aquesta petició sigui atesa.
  • Hem promogut una reunió entre la Junta de Personal Funcionari i el Comitè d’Empresa PDI Laboral per tal d’explorar, cercar i trobar línies de treball conjunt entre ambdós col·lectius en defensa dels i les treballadores i per una Universitat Pública. De moment en aquest acord conjunt hem creat un espai i uns mecanismes de coordinació conjunta que esperem a la llarga treure’n bons resultats. Volem fer el mateix amb el col·lectiu del PAS.
  • Ens vam unir a la lluita de la “Marea Roja” en defensa d’una universitat pública i de qualitat i vam participar de les mobilitzacions portades a terme el passat 15 d’abril a Barcelona en contra de la Llei de la Ciència que es vol impulsar des del Govern espanyol. En aquest sentit també ens hem adherit a les reclamacions i mobilitzacions que fan des de l’organització Front d’Estudiants; la propera concentració contra la LOSU (Llei Orgànica del Sistema Universitari) es fa el dijous 6 de maig a Barcelona. Podeu consultar cartell i comunicat aquí: https://cgtudl.cat/la-coordinadora-dinvestigacio-i-universitats-de-cgt-contra-la-reforma-de-la-losu-el-6-de-maig-ens-veiem-als-carrers/
  • Ens adherim també a les mobilitzacions en defensa del cas de La Pública a Judici. Seguim en la nostra línia de visibilitzar i denunciar casos de repressió contra qui s’ha atrevit a alçar la veu per aturar un sistema educatiu cada vegada més excloent i neoliberal, com és el cas de les encausades en el cas conegut com a “La Pública a Judici”, on 13 estudiants, entre elles una militant i afiliada de la CGT i alguns estudiants de la Universitat de Lleida, hauran d’anar a judici els dies 3 i 4 de juny on se’ls demana 111 anys de presó i 130.000€. Els hi donem tot el nostre suport i ja estem preparant un acte a la UdL per donar a conèixer aquesta situació injusta.

Insistim, estem a la vostra disposició.

Si necessites res no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, la secció sindical de la CGT-UdL, a través dels diferents canals que tens al teu abast.

Salut i bons aliments

CGT-UdL

Publicacions relacionades
Llegir més

Activitat sindical de març

 La Secció Sindical de la CGT-UdL informem de les tasques realitzades aquestes últimes setmanes:  En relació al Comitè…