Activitat sindical de març

 La Secció Sindical de la CGT-UdL informem de les tasques realitzades aquestes últimes setmanes: 

En relació al Comitè d’Empresa del PDI Laboral (CEPDIL):

 • Vam proposar que els càrrecs representatius del CEPDIL, és a dir, la presidència i la secretaria, siguin rotatoris. L’acord establert és que els 2 primers anys la presidència sigui de CGT i la secretaria d’UGT, i els 2 últims anys a la inversa, UGT presidència i CGT secretaria.
 • També hem proposat i impulsat que l’assistència dels i les membres del CEPDIL a les diferents comissions de la UdL pugui ser alternes en lloc de nominals. D’aquesta manera intentem fomentar la participació del màxim d gent possible i la circulació transparent de la informació. Demanarem al CEPDIL que els resums/actes de cada comissió estiguin a l ‘abast dels i les treballadores.
 • Hem demanat que les actes del CEPDIL i de les reunions bilaterals amb la UdL siguin públiques, per tal de garantir la màxima transparència possible. Tan a l’espai creat al Campus Virtual com al nostre web les podeu consultar periòdicament: https://cgtudl.cat/
 • A través del CEPDIL hem participat en les reunions bilaterals amb la UdL, tant amb vicerectors de professorat i d’ordenació acadèmica com amb el propi rector. En elles hem deixat molt clara la nostra postura de confrontació al pla de retallades que vol implementar la UdL ja que veiem i intuïm que qui acabarà pagant els plats trencats són els i les treballadores més precàries. Podeu consultar els resums a: https://cgtudl.cat/category/actes/
 • Respecte als documents “Criteris per a la contractació de nous lectors” i al “Pla de Dedicació Acadèmica” hem deixat clara la nostra preocupació pel procés d’elaboració dels mateixos i com afectaran aquests criteris de contractació i de regulació de la docència cap al professorat associat que córrer el perill de quedar-se sense feina.

En relació al PAS:

 • Dins de la Secció Sindical de CGT-UdL estem començant a organitzar un grup de treballadors i treballadores del PAS amb la idea i la voluntat d’assumir les seves reivindicacions i donar resposta a les demandes d’aquest col·lectiu de la UdL.

En relació a la Secció Sindical:

 • Respecte al pla econòmic de retallades, hem demanat una informació econòmica i laboral important que volem analitzar per extreure dades. Hem deixat ben clar que com a CGT ens tindran al costat per exigir el finançament just a la Generalitat però sempre de front quan apliquin mesures que atempten contra els drets laborals dels i les treballadores.
 • Vam participar dels actes de la jornada de lluita feminista del 8 de març. I, com a sindicat impulsor, vam fer una crida a realitzar la vaga laboral feminista que havíem convocat.
 • Hem demanat a la UdL tenir un espai propi per realitzar les tasques sindicals pertinents. La nostra voluntat és tenir un espai físic per poder atendre les demandes i necessitats dels i les treballadores de la UdL. Ara mateix som l’única secció sindical que no en té i el necessitem. Un cop ens l’atorguin us farem saber el lloc, el telèfon i els horaris d’atenció al públic.
 • En aquest sentit, ja hem fet algun moviment per reunir-nos amb els diferents Comitès i Juntes de la UdL (PAS i PDI) per compartir i cercar línies de treball conjuntes des de la perspectiva de la unitat sindical.
 • El proper dimarts 21 d’abril participarem com a CGT a la Mesa General d’Universitats de Catalunya on es parlarà de diversos temes (retallades, plans d’igualtat, predocs EPIF, distribució dels fons addicionals, regulació del teletreball, jubilacions i taxes de reposició, etc.). Quan tinguem la informació d’aquesta reunió la penjarem al nostre web i podreu consultar l’acta.
 • Us recordem que aviat serà 1r de Maig, dia de la classe treballadora. No és un dia ludicofestiu sinó que és una jornada de lluita i reivindicació de la classe treballadora. Per tant, us animem a participar dels actes que organitzarà la CGT amb altres col·lectius alternatius de la ciutat. Podreu trobar tota la informació als nostres canals de difusió i comunicació.

Per acabar, insistim que estem a la vostra disposició, que us necessitem per aconseguir que la UdL sigui una institució digna pel conjunt dels i les treballadores i us recordem que ens podeu seguir al web i a les nostres xarxes socials. I si us voleu implicar encara més, aviseu-nos per a que assistiu a les reunions de treball!

Salutacions anarcosindicalistes
CGT-UdL

Publicacions relacionades