Afrontar l’assetjament laboral a la universitat

Afrontar l’assetjament laboral a la universitat. Una perspectiva situada

L’assetjament laboral a la Universitat és una pràctica tan estesa com normalitzada. Darrerament han emergit a la premsa vàries notícies que posen de manifest casos d’explotació, despotisme, sotmetiment i maltractament psicològic que tenen a veure amb condicionants estructurals de la institució universitària (ultracompetitivitat i productivitat exigida per les agències de qualitat) però sobretot amb els silencis, els encobriments i les xarxes jeràrquiques de protecció que s’activen des de la pròpia Universitat (per exemple, el silenci administratiu és el que hem rebut com a resposta la secció sindical de la CGT-UdL davant la petició de retirar a l’economista Vicenç Navarro l’Honoris Causa). 

Des de la CGT- UdL no volem ser còmplices d’aquest sistema i entenem que cal treure a la llum i erradicar totes les pràctiques d’abús de la Universitat. Començar-ne a parlar no  és només necessari sinó que també és urgent.

Des d’aquest posicionament, hem organitzat aquesta xerrada divulgativa per sensibilitzar la comunitat universitària i per tal de començar a posar noms a les situacions. Us convidem a totes assistir-hi i a debatre al voltant d’aquest tema:

Títol: Afrontar l’assetjament laboral a la universitat. Una perspectiva situada

Qui: A càrrec de Rubén A. Benedicto Salmerón. Doctor en Psicologia Social

Quan: Dijous 25 de maig a les 18h

On: Sala Juntes 3a planta. Rectorat Universitat de Lleida

SECCIÓ SINDICAL CGT-UdL

Publicacions relacionades