Ambulàncies Egara persegueix l’acció sindical

El relat que explicarem, encara que sembli sorprenen és la forma d’actuar de moltes empreses. Aquest fet no deixa de ser una de les tècniques més intimidatòries que sovint utilitza l’empresa Ivemon Ambulàncies Egrara.

El protagonista d’aquesta història és un dels nostres delegats, que des de fa uns mesos està patint la fustigació per part d’Ambulàncies Egara a Tarragona. Històricament, aquesta empresa ja ha atemptat contra la CGT, acomiadant a dues persones delegades del nostre sindicat a Terres de l’Ebre i Tarragona, així com vetant, durant anys, al nostre delegat LOLS a Lleida.

Es tracta d’un delegat de CGT al lot del Camp de Tarragona. Sindicalista i activista com el que més. Implicat en la lluita contra les injustícies dins l’empresa Egara, així com a altres empreses. Participant en col·lectius com a “Tècnics en Lluita” i molt compromès en les accions i mobilitzacions per la internacionalització del Servei d’Ambulàncies, entre moltes altres lluites.

Fa uns mesos va començar la negociació del pla d’igualtat a l’empresa Egara i una vegada més CGT va ser la veu discordant de les negociacions per l’incompliment de la normativa laboral en aquesta matèria. A partir d’aquí, l’empresa, instrumentalitzant una eina per salvaguardar la classe treballadora com és el protocol d’assetjament laboral, acusa el nostre company d’uns fets que queden molt lluny de la realitat. Violant tant la seva presumpció d’innocència, com el seu dret a la intimitat, incomplint en els terminis i els protocols. De tots aquests fets, no podem donar gaires detalls perquè es troben en la via judicial. L’empresa ja ha sancionat amb una falta greu el nostre company, saltant-se tots els procediments i vulnerant, una vegada més, els drets fonamentals de les persones treballadores que representen a la CGT.

No ens podem quedar callades, aquesta mena d’actuacions, mes pròpies de la «Cosa Nostra», no deixen de ser una manera de causar danys a la integritat personal i laboral del nostre delegat, fent acusacions falses sense proves constatables i allargant procediments de manera innecessària. La mala fe d’Ambulàncies Egara està causant un mal moral que és irreparable. Ens trobem davant d’una pràctica típica del feixisme i de la ultradreta, victimitzant a l’agressor i culpabilitzant a la víctima. També volem denunciar el silenci còmplice de la resta de sindicats i la col·laboració de persones treballadores que Ambulàncies Egara utilitza sense escrúpols.

Us imagineu que acusessin la CGT de donar suport a la violència de gènere? Això és el que pretenen fer-li al nostre delegat, acusant-lo d’uns fets que precisament són la motivació de les diverses lluites laborals i socials que defensa.

En la darrera ponència al Parlament de Catalunya per la internalització del Servei d’Ambulàncies, la diputada Laia Estrada, ja va posar de manifest que algunes empreses com, Ambulàncies La Pau, Falck i Egara, estaven aplicant repressió sindical contra les persones més significades en aquesta lluita. Sembla que aquest tema a les empreses els espanta i han passat al joc brut. Està clar que els amics del 3% d’Egara, no van tenir res a dir, ni tampoc han tingut gaire interès a aclarir aquests fets.

Fem una crida als nostres afiliats i simpatitzants, perquè estiguin atents a properes mobilitzacions. Aquest tipus d’actes no es poden tolerar, per això el nostre millor lema és:

Si ens toquen a una, ens toquen a totes

                                                                    

 

 

 

U

Publicacions relacionades