Boicot acadèmic i científic a l’estat d’Israel. Parem el genocidi del poble palestí

Ens sumem a les accions dirigides a parar el genocidi del poble palestí convocant un boicot acadèmic i científic a l’estat d’Israel. No en el nostre nom. Internacionalisme i solidaritat des del sector científic.

Parar la maquinària de guerra de l’estat d’Israel, en un escenari on cada dia la xifra de palestins assassinats augmenta, és una prioritat. Els bombardejos indiscriminats sobre Gaza tenen com a objectiu destruir totes les infraestructures del territori, des d’escoles a hospitals, massacrant a la població i obligant els supervivents a desplaçar-se. Genocidi, neteja ètnica, crims de lesa humanitat… una situació insuportable i intolerable.

L’anomenada “comunitat internacional” no està actuant enfront del genocidi palestí. I si ho fa, és per secundar-lo amb l’enviament d’armes a Israel, i evitant qualsevol acció de condemna a aquest estat genocida. És imprescindible que des de la població civil hi donem resposta.

Cada dia, des de diversos vessants, apareixen més crides al boicot a Israel. Des de boicots de consumidors a boicots de treballadors. Nosaltres, com a treballadors del sector científic, volem fer una crida al boicot acadèmic. És evident que qualsevol tipus de col·laboració científica amb l’estat d’Israel contribueix al seu desenvolupament econòmic i, per tant, a sostenir la seva maquinària de guerra.

Fem una crida, doncs, a cancel·lar qualsevol acord de col·laboració entre universitats i institucions d’Israel. Ni convenis d’estudis, ni programes d’intercanvi. Fem una crida a cancel·lar tota col·laboració científica, a no revisar publicacions científiques generades en les seves institucions, a no col·laborar en les seves conferències, a cancel·lar seminaris… En definitiva, a tallar tots els llaços que sostenen de forma directa l’economia de l’estat d’Israel i, amb ella, el genocidi del poble palestí.

Finalment, instem a la comunitat científica a secundar la campanya de boicot acadèmic promoguda per la societat civil palestina a través del moviment BDS. Cal oferir el nostre suport a la comunitat acadèmica palestina. Les universitats de Gaza han estat eliminades pels bombardejos israelians, i les poques institucions acadèmiques que lluiten per sobreviure en els territoris ocupats necessiten ajuda. Hem d’acollir a científics palestins, a estudiants palestins, i promoure la convocatòria de conferències i seminaris en aquests territoris. Hem de donar visibilitat als nostres companys de professió, que realitzen la seva activitat en un escenari de malson constant, on l’opressió és màxima.

Parem el genocidi.

Coordinadora CGT Universitats

Publicacions relacionades