CGT Lleida denuncia la manca de seguretat en empreses davant el perill del Coronavirus

Des de la CGT de Lleida volem denunciar la manca de seguretat de totes les persones que a dia d’avui estem treballant ja que, en molts casos, la nostra seguretat és una pastilla de sabó o un gel hidroalcohòlic que ens hem de finançar nosaltres mateixos. A més a més, val a dir que moltes de les empreses que parlen de la seguretat de les persones que hi treballen només pensen en els beneficis.

Podem parlar d’empreses públiques o privades, grans corporacions o PIMES, però a totes les caracteritza  la deixadesa en matèria de seguretat a la que sotmeten al personal. No és nova tota aquesta problemàtica; en molts casos  han estat sancionades per la inspecció de treball i segueixen sense complir la seva obligació.

Volem dir que, com ens aconsellen les administracions i les normatives, ens hem de quedar a casa perquè això no esdevingui en una crisi als nostres barris o pobles. Ara bé, tampoc no podem cuidar les nostres filles i fills sense una reducció de la jornada o renunciant a les nostres vacances, a les que hi tenim dret i que en molts casos serveixen també per estar amb la família.

Per tot això, demanem mesures efectives per a la classe treballadora. Volem una legislació que impliqui una protecció efectiva per a totes aquelles persones que han d’anar a treballar, com serveis de primera necessitat o tot el personal d’empreses o fàbriques que avui no poden quedar-se a casa.

CGT Lleida  

15 de març de 2020

Publicacions relacionades