CGT posa una demanda per la imposició d’un calendari laboral a la Residència Nostra Senyora de Ribera, de La Pobla de Segur

El sindicat CGT denuncia la imposició d’un calendari laboral a les treballadores de la residència pallaresa per aquest 2021. El nou calendari comporta greus perjudicis tant per al conjunt dels i les treballadores com per al conjunt de les persones usuàries del recurs geriàtric. Entre aquests perjudicis es troben l’augment d’hores setmanals a treballar, l’augment de caps de setmana i festius al llarg de l’any i uns horaris que suposen una forta càrrega de treball i dificulten, encara més, la conciliació de la vida laboral i la familiar.

Per aquests motius demanem la suspensió del calendari imposat, la restauració de l’anterior calendari i iniciar la negociació del nou conveni, caducat des de da anys, de manera franca i sincera amb els responsables de la residència.

La difícil situació laboral dels i les treballadores de la residència, amb un conveni vençut des de l’any 2007, s’ha intentat modificar al llarg dels últims anys de manera infructuosa, rebent, per part dels responsables, llargues i menyspreu com a resposta.

Aquesta situació ha empitjorat en els últims mesos fins arribar la imposició d’un calendari laboral per part de l’ajuntament, i amb declaracions esbiaixades per part de l’alcalde als mitjans de comunicació sobre un fals acord al qual mai es va arribar.

El malestar entre els i les treballadores s’arrossega ja des d’equips de govern municipals anteriors, també en mans d’ERC. Però l’actitud de l’actual alcalde ha arribat a unes cotes difícilment suportables per als i les treballadores.

L’atenció a les persones grans hauria de ser una prioritat entre les polítiques publiques. I en aquesta atenció, és fonamental unes condicions laborals dignes tant materials com emocionals entre l’equip de professionals. Lamentem profundament la manca de consideració reiterada vers els i les treballadores i exigim un tracta digne i que sigui escoltada la seva veu.

26 febrer del 2021
CGT LLEIDA

Publicacions relacionades