Comunicat de Sector Social en Lluita – CGT Lleida sobre la reunió ambdirecció de Salut Mental Catalunya

Des del Sector Social en lluita – CGT Lleida volem fer uns aclariments respecte al comunicat d’ahir.

1. L’Associació Salut Mental Ponent suposadament va donar informació falsa, en la carta d’acomiadament, al company Arnau dient que el 1 de gener la Federació Salut mental Catalunya gestionaria el servei. Ens hem reunit amb aquesta i no és així, en aquests moments el servei “Espai Situa’t“ no està en actiu. Aquesta és una mostra més de les pràctiques de l’associació Salut Mental Ponent. Un exemple de com volen eliminar les seves responsabilitats de les seves decisions i després d’acomiadar el company per la seva acció sindical dins l’entitat, en una clara vulneració dels drets dels treballadors i treballadores. 

2. Tot i que fem principal responsable l’Associació Salut Mental Ponent, creiem que la Federació Salut Mental Catalunya és un actor important, ja que és coordinadora del projecte en qüestió. I per això hem demanat un compromís per escrit de la readmissió, contractació i subrogació al Servei Espai situa’t de l’Arnau quan reprengui el seu funcionament. Per ficar en valorar i reconeixement als resultats satisfactoris a la seva tasca dins el servei, amb bona acollida per part de les treballadores i usuàries de l’entitat i servei Espai Situa’t. Sobretot també perquè la Federació Salut Mental Catalunya com a garant de drets, no es pot desentendre davant d’una vulneració de drets fonamentals de llibertat sindical que ha viscut el nostre company Arnau i ha de col·laborar amb una resposta satisfactòria per totes les parts.

3. Per últim, rectifiquem doncs amb bona fe, el comunicat publicat el dilluns 15 de gener, amb les explicacions de la direcció de Salut Mental Catalunya, el comunicat del dilluns. En aquesta, la decisió de l’acomiadament no va ser suposadament pactada per ambdues entitats sinó comunicada.

Fetes aquestes aclaracions,

Seguim en la lluita i suport mutu pel company acomiadat,

Sector social en lluita – CGT Lleida

Publicacions relacionades