Comunicat Vaga General Feminista 8M 2023 Taula Sindical de Catalunya

PERQUÈ ENS SOBREN ELS MOTIUS!! AQUEST 8 DE MARÇ, VAGA GENERAL FEMINISTA  

Un any més, les dones i les identitats dissidents de gènere patim amb més intensitat l’explotació del sistema capitalista i patriarcal en què vivim, pel simple fet de ser-ho.  

Un any més, conciliar vol dir perdre els nostres drets laborals, amb menys possibilitats de creixement professional, amb més obstacles i menys remuneració per fer la mateixa feina -la bretxa salarial al 2022 s’enfila a prop del 20%-, amb més discriminació en la contractació, amb més dificultats de promoció i accés als òrgans de decisió, amb més temporalitat, amb més atur, amb més precarietat que condiciona la nostra realitat de present i de futur, amb pitjors pensions i més pobresa, i amb la impunitat dels qui perpetuen aquesta desigualtat i hi són còmplices.  

Un any més, la desprotecció que patim en l’àmbit laboral s’afegeix a la doble jornada de cures a la llar, que mai és reconeguda i que recau sobre les de sempre. Quan s’aguditza la pèrdua de drets i de qualitat de vida de la classe treballadora, els sectors més àmpliament afectats són els més feminitzats.  

Un any més, volem recordar que moltes dones no tenen el dret a fer vaga, principalment aquelles sotmeses a treballs precaritzats i/o sense papers, aquelles que sota la llei d’estrangeria perden els seus drets en arribar a Europa i són condemnades a l’explotació laboral. El patriarcat, el colonialisme i el capital són aliats i ens condemnen a totes.  

Un any més, ens movilitzem per a posar el focus en aquestes injustícies enmarcades en una crisi de model i de sistema i reclamar mesures reals que ens permetin desenvolupar la nostra realitat laboral i personal en condicions d’equilibri. No hi ha feminisme sense l’alliberament de la classe treballadora, plural i diversa. Perquè aquest sistema ens considera treballadores de segona, i trobant-nos en un context socioeconòmic on les crisis s’encadenen, ja és hora que això canviï.   

Perquè la pobresa té nom de dona, de dona treballadora!!

Organitzem-nos: aquest 8 de març, unim-nos a la vaga general feminista de 24h convocada per diferents sindicats de la Taula Sindical de Catalunya. Omplim els carrers, diguem prou als abusos i a la precarietat. Lluitem plegades per la llibertat i el benestar de totes, ja que és un deure compartit i ens juguem la nostra dignitat i la nostra vida. Lluitem per les que hi som i per les que ja no hi seran més. Lluitem per TOTES. Ens aturem per reivindicar la nostra lluita diària, cap un món més just, més igualitari i divers per una economia social i feminista.  

Comunicat Vaga General Feminista 8M 2023 Taula Sindical de Catalunya

Publicacions relacionades
Llegir més

Hem fet el Salt… Juntes!

Després d’uns quants dies d’autèntica disbauxa emocional.Després de revisar els resultats, analitzar-los i estudiar-los.Després de contestar una a…