Debat contra la repressió i per una Universitat pública

Dijous 20 de maig a les 19h
Sala de Juntes 2a Planta (2.26) – Rectorat de la Universitat de Lleida

Des de la Secció Sindical de la CGT-UdL, el Grup de Suport de la Pública a Judici, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el col·lectiu Som 27 i més convoquem i organitzem un acte en format xerrada per parlar sobre repressió contra les lluites per defensar una universitat pública en suport a la causa de la Pública a Judici. L’acte es realitzarà el proper dijous 20 de maig a les 19h a la Sala de Juntes de la a plata del Rectorat de la Universitat e Lleida.

És un acte en suport a les 13 companyes de la Universitat de Barcelona (una de les quals lleidatana) a les que se’ls demana 111 anys de presó i 130.000€ de multa per participar en una vaga estudiantil el 2 de març del 2017.

Aquesta vaga defensava la rebaixa del 30% dels preus públics universitaris i avançar cap a un model universitari que no exclogui les classes populars per raons econòmiques. L’informe policial i la instrucció evidencien que hi va haver seguiments previs a diverses persones, evidenciant una persecució política i ideològica i amb la voluntat de rastrejar l’activitat militant de les acusades.

Se’ls imputen els delictes de desordres públics i danys, però lluny d’individualitzar els càrrecs com el dret requereix, inclouen a totes les acusades dins d’un mateix grup que, suposadament, va cometre els delictes pels quals se’ls acusa.

És per aquest motiu que s’han organitzat tot un cicle d’activitats a favor de l’absolució de les encausades i a favor d’una educació a l’accés de tothom, crítica i de qualitat! En aquest marc de visibilitat pública organitzem aquest acte.

Així doncs, us esperem a la xerrada que durem a terme el dijous 20 de maig a les 19h a la Universitat de Lleida. L’acte comptarà amb la presència de Laura Gené del col·lectiu Som 27 i més i militant de la CGT (encausada per la seva lluita en defensa d’una universitat pública i amb l’Ares Bordes, membre del Grup de Suport de la Pública a Judici.

Lleida, 18 maig 2021

Secció Sindical CGT-UdL, Som 27 i més, Grup de Suport de la Pública a Judici i SEPC UdL

Publicacions relacionades