El divendres vinent farà un any de la sentència del TJUE del 19 de març de 2020, on donava resposta a les preguntes prejudicials dels jutjats 8 i 14 de Madrid. Sentència, que lligada directament amb la Directiva 1999/70 CE, obliga a un estat membre, en aquest cas al Regne d’Espanya, a incorporar dins del seu ordenament jurídic la sanció a l’abús a la temporalitat i per frau de llei i les mesures per prevenir-lo, d’això ja fa vint anys sense fer la transposició en l’àmbit de treballadors públics.
Aquesta sentència també deixa clar a les administracions públiques que les figures creades judicialment com l’indefinit no fix o els processos d’estabilitat convocats, no són una eina vàlida, ni per sancionar ni per posar fi a la temporalitat dels treballadors públics.
En aquest sentit, l’Ajuntament de Lleida no és ni ha estat una excepció. Les administracions local i autonòmiques són les que més sumen en aquesta temporalitat. Aproximadament el 40% dels contractats a l’ajuntament de Lleida són temporals, en qualsevol dels seus formats: interins, indefinits no fixes, per obra i servei i un llarg etc. on molts d’aquests llocs de treball són ocupats durant molts anys sense una plaça, dependents de Contractes Programa o com a reforç, però tots ells realitzant tasques i feines estructurals i perllongades en el temps.
És per aquest motiu i en recordatori que la sentència del 19 de març del TJUE, on a més, no és l’única que fa referència a la fixesa com a sanció quan un Estat no ha traspassat la directiva 99/70 CE en el seu ordenament jurídic. Així doncs, diem PROU!
Prou de treballadors precaris i condemnat a l’eventualitat a quasi bé la meitat dels treballadors a l’Ajuntament de Lleida i en la resta d’AAPP.
Prou de vulnerar la norma europea de lluita contra la temporalitat i les reiterades sentències del TJUE que així ho dictaminen.
Prou de cobrir amb personal temporal, d’obra o servei o de reforç les necessitats estructurals, permanents i ordinàries dels diferents serveis com són les TEEI a les Escoles Bressols, els formadors i professors dels programes de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador seguí, com són els professors de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol, com són els companys d’Esports, premsa i comunicació, de serveis socials…
Prou de privatitzacions de serveis públics. És per això que demanem:
- Transposició de la directiva 99/70 CE en l’àmbit de les AAPP.
- Aplicació de les sentències del TJUE on descriu clarament que les OPE no són la sanció adequada. Realització d’un estudi per identificar totes les víctimes d’abús i l’aplicació de processos ordenats i restringits tal com marca la sentència del TJUE.
- Estructuralització de tots els llocs de treball que executin tasques ordinàries, permanents i estructurals.
- Municipalització i internalització de l’IMO, amb l’estructuralització i l’estabilitat de tots els seus treballadors.
19 de Març. Vaga-Aturada de 12h a 15h.
Concentració. 12.30h. Avda. Blondel 10
NO SÓN PLACES, SOM PERSONES!
HEU FET LA LLEI I HEU FET TRAMPA! QUI HI HA, ES QUEDA!
SECCIÓ SINDICAL CGT PAERIA

