Doctorands en Lluita de la UdL ens mobilitzem contra la precarietat

Avui estem aquí concentrats per reclamar l’aplicació de l’Estatut del Personal Investigador en Formació, l’EPIF. Aquest estatut contempla un augment de sou que el primer any passaria de 14.000 a 16.000, el segon any de 15.000 a 16.000, el tercer any de 15.000 a 17.000 i el quart any implica un salari de 21.500 euros i, el que és més important, que la durada dels nostres contractes passen a ser de 3 a 4 anys. A més, regula les hores de docència; s’estableix un màxim de 180 hores i que les hores impartides siguin de suport i no de docència estructural com succeeix actualment.

Ahir, com a resposta a la convocatòria de vaga d’avui, el consell de direcció de la Universitat de Lleida va enviar un correu en el qual es compromet a aprovar en Consell de Govern només una part de l’EPIF, la pujada salarial. Però, què passa amb la durada dels contractes? Com es pot fer una tesi de qualitat en només 3 anys? Un cop més, la universitat se’n renta les mans i pretén esperar  la resposta de la Generalitat.

El rector ens ha dit més d’un cop que som la part més important de la universitat. Tot i així, la realitat és que som el sector més precaritzat. És obvi que no som els únics, perquè tothom coneix la vergonyosa situació dels professors associats, ja que molts d’ells amb un sou de menys de 500 euros al mes sustenten l’ensenyament a la universitat; una universitat que s’allunya de les classes populars dia a dia amb les altes taxes de matrícula que paguen els estudiants. Davant aquesta situació volem manifestar que:

  • Exigim l’aplicació de l’EPIF de forma immediata, de forma retroactiva i no a mitges.
  • Volem 4 anys de contracte laboral perquè volem fer tesis dignes.
  • Reclamem la liquidació que ens correspon per la finalització d’un contracte laboral.
  • Demanem la regulació de totes les persones que fan una tesi doctoral sense contracte.
  • Volem deixar clar que l’EPIF és un estatut de mínims.  
  • Reclamem la fi immediata de la precarietat laboral del professorat associat.

Lluitarem perquè aquest estatut sigui només el principi. Ens estem organitzant per a la creació d’un conveni col·lectiu que no sigui només de mínims, sinó que garanteixi unes condicions laborals dignes.

Per últim, des d’aquí també volem mostrar el nostre rebuig a tota actitud masclista i racista que passi a la Universitat de Lleida com els fets denunciats per un grup d’estudiants sobre els comentaris fet per `part d’un  professor de la casa. Tot el nostre suport cap a aquests estudiants.

CONTRA LA PRECARITZACIÓ, LLUITA I ORGANITZACIÓ!

Lleida, 28 de maig 2019
COL·LECTIU DOCTORANDS EN LLUITA

Publicacions relacionades