El Cambray, amb les seves mesures, OFEGA i ESCANYA encara més els centres educatius públics. Una AUTÈNTICA VERGONYA!

La CGT Ensenyament de Ponent s’ha posat en contacte amb tots els centres educatius de la província de Lleida i el Pirineu arran de la queixa que ens havien expressat alguns d’aquests en fer-nos arribar certa informació. Hem sabut que el Departament d’Educació no està pagant de forma puntual la dotació econòmica corresponent a les despeses de funcionament que els pertoca. 

Aquesta dotació, que els centres reben mensualment, serveix per assumir els costos del dia a dia i garanteix que el seu funcionament logístic i organitzatiu no es vegi alterat. Sabem de centres on l’última dotació es va fer el 30 de desembre, la qual cosa suposa una greu situació per a la seva gestió econòmica i a la vegada és una dificultat afegida al prou complex funcionament que ha de patir amb el dia a dia.

Comptem amb informació fidedigna dels mateixos centres, ja que ens han contestat les qüestions que els hem plantejat, i el que hem vist és que de manera sistemàtica es repeteixen aquestes casuístiques respecte a la dotació econòmica que han de rebre:

  • els centres educatius públics no estan al dia dels pagaments de la partida  pressupostària de funcionament per part del Departament d’Educació
  • fa 3 mesos que es va fer l’últim pagament per part del Departament d’Educació
  • aquesta situació no és el primer cop que succeeix, ja que s’ha donat en altres períodes

A més a més, molts dels membres dels equips directius segueixen denunciant que existeix un infrafinançament estructural dels centres educatius. Aquesta situació comporta impagaments, deute, peticions de crèdits, pagaments de la pròpia butxaca per part de les direccions, manca de recursos per a una docència digna i de qualitat, tensions amb els proveïdors, inversió nul·la en aspectes bàsics com material escolar fungible, etc.

Considerem que és una falta de responsabilitat i una autèntica vergonya que això estigui passant, i per aquesta raó entenem que és urgent emprendre mesures concretes que suposin esmenar aquesta situació de forma immediata. Exigim al Departament d’Educació el pagament puntual de les partides pressupostades. Si no és així, des de CGT emprendrem les mesures de pressió que creguem oportunes.

I un cop més, això evidencia la poca voluntat i nul·la capacitat del conseller Cambray i el seu equip per gestionar sistema educatiu català. I és per això que no ens cansarem de lluitar i no pararem fins a aconseguir el seu cessament o la seva dimissió. 

CAMBRAY DIMISSIÓ!

CGT ENSENYAMENT PONENT

29 març 2023

Publicacions relacionades