El professorat substitut. L’estocada definitiva per precaritzar la Universitat

La nova llei d’universitat contempla una nova figura laboral, la del professorat substitut, que ha de servir per substituir el personal docent i investigador de les universitats públiques Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del Sistema Universitari (art. 80, LOSU). La LOSU en cap cas fa referència a la retribució d’aquesta figura i deixa en mans de les universitats la fixació del salari d’aquest nou tipus de professorat.

Durant la primavera d’aquest any s’ha reunit la mesa negociadora del PDI-laboral, que consta dels representants de tots els governs de les universitats catalanes i el sector social (format pels sindicats CGT, CCOO, UGT i Intersindical). En aquesta mesa, les universitats van plantejar la urgència d’incorporar aquesta figura a qualsevol preu. La retribució que les universitats proposaven pel professorat substitut va ser el principal punt de desacord amb la part social, que defensava, des d’un principi, una retribució digna. En canvi, les universitats proposaven una retribució equivalent a la del professorat associat. Mai es van moure d’aquesta posició i van donar per tancada la negociació tot i les advertències de la part social de que aquesta retribució no només continuava precaritzant les universitats, sinó que suposava un pas enrere.

Ignorant la propostes de la part social, els representants de cada universitat han aprovat la normativa de regulació del professorat substitut en els seus consells de govern de forma totalment irregular. A hores d’ara ens trobem que s’estan fent contractes d’una figura que no està inclosa en el Conveni col·lectiu del personal docent i investigador de les universitats públiques catalanes (RESOLUCIÓ TRE/309/2006, de 21 de desembre).

Per això, des de la CGT estem fent consultes legals per aturar aquesta situació irregular. Mentrestant us fem aquesta recomanació:

Si us fan un contracte de professorat substitut, com a qualsevol contracte laboral, hi haurà de constar l’horari de treball, la jornada laboral i el salari (especificant el conveni o la normativa per la qual es regula). Si no consten aquests elements:

1.      RECLAMEU A LA UNIVERSITAT QUE CONSTI AQUESTA INFORMACIÓ ABANS DE SIGNAR.

2.      CONSULTEU AL SINDICAT EN CAS DE DUBTE.

3.      DEMANEU AJUDA JURÍDICA.

Per últim, us animem a participar activament a les assemblees de treballadores per lluitar juntes per aturar l’explotació laboral que estan promovent els governs de les universitats.  

CGT UNIVERSITATS

Publicacions relacionades