El sindicat CGT i les treballadores de la residència municipal de la Pobla de Segur denuncien l’Ajuntament davant la seva negativa a trobar una solució pel conflicte laboral

El passat 22 de març les treballadores de la residència geriàtrica municipal van presentar dos alternatives al calendari laboral imposat unilateralment per l’Ajuntament des del passat 1 de març. Aquest era l’acord al qual es van comprometre durant la mediació amb Treball del 8 de març. Però l’alcalde del municipi Marc Baró (ERC) i la direcció del centre, en una trobada el 7 d’abril, de manera sorprenent van refusar totes dues propostes sense donar cap explicació aclaridora a les treballadores.

La plantilla de treballadores i treballadors tenia l’esperança de trobar una solució d’última hora durant la conciliació d’avui divendres 9 d’abril. Però no ha estat així i s’han topat amb una posició inflexible per part d’alcaldia i la direcció del centre. Davant aquest fet, han decidit tirar endavant la demanda laboral i han denunciat l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

Les treballadores lamenten aquesta actitud i no entenen la negativa a les propostes presentades. A més, recorden, entre altres coses, els menyspreus continuats cap a les treballadores per part del consistori municipal; denuncien que són una plantilla que en alguns casos porten anys enllaçant contractes temporals un darrera l’altre sense aconseguir estabilitat laboral; que ara mateix estan sota un conveni vençut des del 2007 i que esperen negociar en breu; que ni es substitueixen les baixes ni s’atorguen els permisos laborals pertinents. I l’últim dels menyspreus, la imposició del calendari laboral sense consens amb els i les treballadores amb l’empitjorament de les seves condicions laborals, ha acabat amb la paciència de les treballadores que ha provocat que es plantegin una resposta contundent.

Per això, el conjunt dels i les treballadores es preparen per l’augment en les mesures de pressió i de mobilització, i mirar de sumar solidaritat i suport mutu per denunciar la situació en la que es troben.

La lluita pels drets laborals i socials no passa per una retirada a les primeres de canvi davant les posicions inamovibles del consistori, sinó per la perseverança en la lluita de la seva dignitat com a dones i com a classe treballadora.

9 d’abril 2021

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT LLEIDA

Publicacions relacionades