Els i les treballadores del PAS i el PDI de la UdL es solidaritzen amb el Col·lectiu SOM 27 I MÉS

Els comitès d’empresa i les juntes de personal del PDI i del PAS de la Universitat de Lleida volem mostrar conjuntament el nostre rebuig a la causa del cas conegut com a “Som 27 i més”. I per això hem signat un manifest en defensa d’aquest col·lectiu i exigint que el cas s’arxivi de manera definitiva. Aquest manifest també està signat per diferents comitès i juntes d’altres universitats catalanes.

Recentment s’ha reobert aquest procés judicial contra 27 persones que van participar o donar suport durant una tancada en defensa de l’educació pública al rectorat de la UAB el 2013. Són 25 estudiants i 2 treballadors, els quals són un membre del PAS i un docent de la UAB. Un col·lectiu de persones a les quals se’ls demana des de la fiscalia espanyola penes de presó d’11 a 14 anys, així com multes de 9.500 €/persona i una Responsabilitat Civil de 14.000 €, per una mobilització pacífica.

Davant aquesta reobertura del cas, des dels diferents ens que representen els i les treballadores de la Universitat de Lleida, volem mostrar la nostra preocupació però sobretot la nostra repulsa i ferma condemna a la repressió que està patint aquest col·lectiu universitari, que van mobilitzar-se en defensa d’una educació pública i de lliure accés per a tothom. Un model que és el nostre i que, per tant, no deixarem de defensar.

La nostra solidaritat i suport mutu cap a totes les persones encausades.

Exigim que es retiri aquesta acusació per exercir el seu dret a manifestar-se.

Veure el manifest

Comitè d’Empresa i Junta de Personal del PAS i del PDI de la UdL
Lleida, 25 març 2021

Publicacions relacionades