En suport i solidaritat a les accions en defensa del poble palestí

Des dels Comitès d’Empresa del PDI i del PTGAS Laboral i la Junta del PDI Funcionari de la Universitat de Lleida volem mostrar el nostre suport a l’acampada estudiantil iniciada en solidaritat amb Palestina al Rectorat de la UdL.

Arreu del món, els i les estudiants de moltes universitats han ocupat les seves facultats com a acte de protesta davant la massacre que comet l’Estat d’Israel cap al poble palestí i per a denunciar la complicitat de les institucions democràtiques occidentals. Celebrem que l’estudiantat de la UdL hagi decidit donar un pas endavant i mostri el seu compromís amb la causa palestina.

Creiem que la Universitat ha de ser un lloc d’estímul de la consciència crítica i la solidaritat internacional. Per aquest motiu és necessari posar sobre la taula quin paper tenen les universitats en el conflicte. La UdL ha de tenir un posicionament ferm en la defensa dels drets humans, en la condemna de l’Estat sionista, imperialista i genocida d’Israel i respecte les relacions que es tenen amb aquest.

Sumem la nostra veu a les protestes i per la defensa d’una Universitat compromesa amb la democràcia, la pau i la llibertat. I ens sumem a la demanda feta a la UdL per a que trenqui tota relació amb altres universitats i institucions d’Israel i exigim la convocatòria d’un Claustre extraordinari per tal d’aprovar aquest manifest.

COMITÈS D’EMPRESA DEL PTGAS I DEL PDI LABORAL I JUNTA DEL PDI FUNCIONARI DE LA UdL

Publicacions relacionades