Hi haurà VAGA GENERAL a Correus el 28 de novembre. Arranca a Lleida el calendari de mobilitzacions coincidint amb el Black Friday

El col·lectiu postal iniciarà el proper 28 de novembre la primera de les vagues convocades per pressionar la Directiva de Correus en el marc de la negociació del IV Conveni Col·lectiu, alhora que dirigeixen a les institucions de què depèn Correus la demanda d’assegurar el futur d’un servei públic bàsic per a la ciutadania. El sindicat CGT ha impulsat un ambiciós calendari de mobilitzacions. Aquest, compta amb el suport de les organitzacions sindicals CGT, LAB, ESK, ELA, SiPcte, Intersindical Valenciana i CNT.

Al centre de les reivindicacions destaquen:

  • la inclusió de la clàusula de revisió salarial per vincular els sous a l’IPC.
  • la instauració de les 35 hores setmanals.
  • la cobertura real de totes les places estructurals.
  • la recuperació de les desenes de milers de llocs de treball perduts des de començament de segle.

A Lleida, per exemple, s’han destruït diversos llocs de treball ja que han tancat diverses oficines, degradant així la capacitat de l’empresa pública per prestar un servei eficient i de qualitat. A aquesta pèrdua de personal i teixit corporatiu, se suma la precarització de les condicions laborals de la plantilla, amb salaris devaluats a prop de ser superats pel Salari Mínim Interprofessional (SMI). I, un alt nombre de llocs de treball a temps parcial i una manca de contractació que s’ha tornat estructural.

Les organitzacions convocants també inclouen demandes de caire institucional com l’augment de la partida pressupostària per a la prestació del Servei Postal Universal (SPU) – que s’ha anat retallant any rere any fins a caure als 110 milions actuals- i la inclusió del personal de Correus a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) del qual van ser exclosos de manera vergonyant el 2007.

Pressionant en èpoques de màxim impacte productiu i mediàtic (Black Friday, Nadal i Reis) busquen la consecució de mesures que consideren de necessitat extrema. El 28 de novembre es realitzarà vaga general a tota la província de Lleida. Sota el lema “Per un Conveni just, per un futur públic per a Correus” criden tota la plantilla a secundar la vaga i les mobilitzacions i la ciutadania a donar suport a la defensa d’un servei públic fonamental per a la societat.

Lleida, novembre 2022

SECCIÓ SINDICAL CORREUS CGT LLEIDA

Publicacions relacionades