La CGT Ensenyament Lleida-Pirineu sempre al costat de les treballadores de l’educació pública

Companys i companyes:

El pròxim 14 de març del 2023 es duran a terme les eleccions sindicals al Departament d’Educació de la Generalitat. Com ja sabeu, cada servei territorial compta amb la seva Junta de Personal pròpia, és a dir, les persones escollides per a ser els representants dels treballadors i treballadores davant el Departament d’Educació. Aquest any hi ha una novetat, i és que es posa en marxa un dels nous serveis territorials, el de l’Alt Pirineu-Aran, que comprèn les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Des de la CGT d’Ensenyament (nucli Lleida-Pirineu) volem ser-hi presents, ja que actualment no tenim representació a tota la província de Lleida (als serveis territorials de Lleida també ens presentarem amb una candidatura d’unes 60 persones), i creiem que podem aportar el nostre granet de sorra en aquest nou servei territorial del Pirineu. I és per això que estem treballant per aconseguir una llista de persones per a completar la candidatura necessària per a poder presentar-nos. Ja en tenim algunes que impulsen la candidatura i que assumiran les responsabilitats que pertoquen, però en necessitem més. Volem arribar a les 30 mínim i volem que aquesta llista sigui molt àmplia.

HI HA ALGUN REQUISIT?

L’únic requisit per participar de la llista és estar treballant pel ST de l’Alt Pirineu-Aran. Tot i que som un sindicat que ens agrada que la gent militi i s’impliqui, sabem que la realitat és la què és, i, per tant, no exigim ni afiliar-se al sindicat, ni treballar per la candidatura, ni tenir responsabilitat en res. L’únic que demanem és que ens recolzeu perquè tinguem l’oportunitat de poder presentar-nos. I això passa per aconseguir signatures de suport.

A les últimes eleccions del 2019, a Lleida, ens vam quedar a 6 vots per entrar a la Junta de Personal Docent (JPD). Tot i que creiem que hi tenim dret i sempre hem insistit i ho hem demanat a la resta de sindicats, a la JPD no ens han deixat participar durant aquests anys ni tan sols com a oients en les reunions (sense dret a vot) per aportar una mica la nostra visió. Pensem que com més diverses veus coexisteixin serà millor pel conjunt dels treballadors i treballadores, que és com ens agrada treballar a nosaltres. Per això veiem que és positiu que un sindicat com la CGT tingui possibilitat d’entrar a la JPD. Esperem aconseguir-ho! Però per a fer-ho necessitem fer la candidatura que ho requereix.

QUI SOM? PER QUÈ DONAR SUPORT A LA CGT?

Per qui no ens conegui, heu de saber que, entre altres aspectes:

  • Som una ORGANITZACIÓ DE CLASSE, LLIBERTÀRIA i INDEPENDENT.
  • Ens AUTOGESTIONEM i AUTOORGANITZEM. NO SOM LA CROSSA DE NINGÚ.

I a més:

  • Fem front al conflicte. Som les que convoquem i impulsem més vagues i mobilitzacions en tots els sectors. També en l’educatiu. Sempre hem estat en primera línia en la defensa de l’ensenyament públic davant l’atac neoliberal que pateix. Quan hi ha conflicte la CGT sempre està present, colze a colze amb totes les treballadores.
  • Som força creixent. Som el tercer sindicat de Catalunya en afiliació i el primer en mobilitzacions i lluita dins les empreses i en l’administració pública.
  • Construïm des de baix. Som assembleàries, tant pel que fa a la nostra organització, com en els espais d’autoorganització col·lectiva de la comunitat educativa en els que participem. Els drets i les millores de les treballadores els han de decidir les treballadores. És per això que a la CGT les decisions les prenen les afiliades, i volem que allò que afecti a les treballadores ho decideixin elles, no una cúpula sindical.
  • Estem al costat de la lluita interina. La lluita i reivindicació pels drets de les interines ha estat al capdavant de les nostres reivindicacions. Sempre hem defensat el concurs de mèrits per a l’estabilització de les interines i continuem lluitant per a que LES QUE HI SÓN, ES QUEDIN!
  • Acompanyem als sectors més febles. Sempre hem donat suport als col·lectius més precaritzats del sistema educatiu públic en la defensa i l’autoorganització en la lluita pels seus drets laborals.
  • El suport mutu i la solidaritat és la base de la nostra acció sindical. No et trobaràs mai sola en la teva lluita!
  • Entenem l’educació com una eina per a la transformació i la justícia social.

I com sempre hem fet, lluitem per una educació 100% pública, gratuïta i de qualitat. I també inclusiva, democràtica, feminista, laica, transformadora i en català.

I ens posicionem sempre en contra de la privatització i mercantilització que porta a terme el Departament d’Educació. Volem la supressió de tots els concerts educatius i la derogació de la LEC.

Estem a la vostra disposició pel que calgui. Per això, us animem a donar-nos un cop de mà.

Si teniu dubtes o voleu més informació, tant sobre les eleccions sindicals com altres temes que us interessi al voltant del món educatiu o les vostres condicions laborals, NO HO DUBTEU NI UN MOMENT, ENS TRUQUEU I US VENIM A VEURE. I si no us contactem via telèfon:

Contactes personals:

CGT Ensenyament Lleida-Pirineu: enseponent@cgtlleida.cat / 680 18 67 05

Ismael Sánchez Jiménez: isanch67@xtec.cat / 658 90 64 79

Agustí Liñan: musteleta@gmail.com / 626 01 39 44

Xarxes socials:

Web: https://www.cgtensenyament.cat/https://cgtlleida.cat/seccions/ensenyament/

Twitter: @cgtenseponent

Facebook: cgtensenyamentlleida

Instagram: lleida_cgt

Salutacions

CGT ENSENYAMENT (Nucli Lleida-Pirineu)

Publicacions relacionades