La CGT Lleida fa una crida a la VAGA i la MANIFESTACIÓ en defensa del Sector del Metall

DIMARTS 22 NOVEMBRE A LES 11H MANIFESTACIÓ A LLEIDA PER LA VAGA DEL METALL

A Lleida, la CGT ens adherim a la VAGA DEL METALL pels dies 22 i 23 de novembre

  • Per un conveni del metall just i digne
  • Per revertir la situació que tenim encallada des de fa anys
  • Perquè ens sobren els motius
  • Perquè davant l’atac de la patronal la resposta passa per l’organització dels i les treballadores

Des de la Federació Intercomarcal de Lleida de la Confederació General del Treball (CGT) hem decidit adherir-nos a la vaga del metall que es convocarà per als propers dies 22 i 23 de novembre a la província de Lleida i que afecta a uns 13000 treballadors d’entre 1200 empreses de tota la província.

Tot i que a Barcelona i Tarragona ja s’han desconvocat els deis de vaga previstos pel principi d’acord al que han arribat sindicats i patronal. Aquí Lleida, sembla ser que les posicions estan molt allunyades. La posició «descafeïnada»de la patronal, contrasta amb la «no admissió seriosa» dels sindicats davant una pèrdua de poder adquisitiu.

Celebrem aquest posicionament de resposta davant una negociació  que no porta enlloc, però d’altra banda som una mica escèptics si tenim en compte que estem en una situació idèntica de fa 5 anys, tant en els reivindicacions com en les propostes de vaga, i no hi ha hagut millores. Esperem que aquest cop no tinguem un “coitus interruptus” i es tornin a tirar enrere sense aconseguir les «condicions dignes» que es reclamaven aleshores, ja que finalment, es van signar les mesures que proposava la patronal.

Més enllà de les demandes en millores salarials del conveni, també “s’exigeixen” altres mesures per millorar els drets dels i les treballadores:

  • La reducció del període de preavís (art. 10 del conveni) per cessió voluntària de la feina del grup 5, dels dos mesos actuals, a quinze dies.
  • Una reducció de jornada de 9 hores.
  • Retocar l’article 30, el qual recull el permís per realitzar proves prenatals i que passi a ser dels dos progenitors.
  • 16 hores anuals de visita al personal mèdic de capçalera, i les necessàries per a/la especialista.
  • Permisos retribuïts en dies laborables.
  • La regulació de guàrdies i retens.

Per tant, des del Sector del Metall de la CGT Lleida i de CGT Catalunya fem una crida a la VAGA i, sobretot, a la no desconvocatòria de la mateixa a no ser que s’aconsegueixin unes millores substancials abans de portar-la a terme.

I com sempre estarem a la primera línia de la trinxera perquè entenem la vaga com una de les principals eines que te la classe treballadora per millorar les seves condicions laborals i de vida. Esperem que qualsevol gest que faci la patronal no ens faci tirar enrere per tornar a començar in érem fa 5 anys.

FEDERACIÓ NTERCOMARCAL CGT LLEIDA (Sector del Metall)

Lleida, novembre 2022

Publicacions relacionades