La CGT Lleida i altres col·lectius de Ponent impulsen un manifest contra la repressió sindical a Atento Lleida!

La CGT Lleida, amb el suport de diferents col·lectius i moviments socials de la ciutat, ha presentat aquest matí una manifest en solidaritat amb l’Abel, un treballador de l’empresa Atento Lleida que va ser sancionat per part de l’empresa amb 40 dies sense feina ni sou arran d’una acció que es va desenvolupar durant el passat 1 de maig de 2023 a Lleida.

Durant la diada del primer de maig, al final de la manifestació, es va alliberar i ocupar un edifici, una acció coordinada amb altres ciutats catalanes per denunciar l’especulació dels fons voltors. L’edifici va ser batejat com Bloc Àlex de Sàrrega en memòria d’un incansable lluitador per la justícia social. Amb accions com aquesta es volia evidenciar la desprotecció i inseguretat que comporta viure sota el capitalisme i com l’autoorganització popular és capaç de donar resposta als problemes de les treballadores.

Al llarg d’aquesta manifestació es van assenyalar diverses empreses, entre elles Atento, com a responsables de la precarietat i l’empobriment de les treballadores. Arran d’aquesta acció, l’empresa ha castigat de manera severa, basant-se en unes al·legacions sense cap mena de fonament i sota acusacions infundades i desproporcionades, el nostre company Abel, antic delegat sindical de la CGT, amb 40 dies sense feina ni sou.

Davant aquests actes de repressió sindical, des de CGT hem interposat una denúncia al Jutjat del Social de Lleida per persecució sindical, per a que li sigui retirada aquesta sanció i per danys i perjudicis. El judici es celebrarà el proper dimecres 17 d’abril a les 11h als jutjats de Lleida i des de CGT i la resta de col lectius convoquen una concentració de suport i solidaritat a la causa i conviden a tota la ciutadania i col lectius a sumar-s’hi. 

CGT LLEIDA

10 abril 2024

Publicacions relacionades