La CGT s’apunta una victòria davant la sentència per un acomiadament a una treballadora del Parc Científic de Lleida

El passat desembre vam posar de manifest davant l’opinió pública de Lleida una sèrie d’irregularitats en matèria laboral, comeses pel Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), consorci públic de caràcter local adscrit a l’Ajuntament de Lleida. A l’enllaç podeu consultar el comunicat que vam fer: https://cgtlleida.cat/davant-els-acomiadaments-solidaritat/

Entre altres coses vam anunciar i denunciar l’acomiadament el març de l’any passat d’una treballadora, contractada des del 2009 pel propi PCiTAL. Un acomiadament amb una llarga llista, d’irregularitats, i poc ajustable a dret nacional ni tan sols europeu, que havien acompanyat l’acomiadament i que vam detallar en el seu moment.

Docs bé, ja tenim sentència. I podem dir que la CGT hem guanyat. La sentència és clara: O LA INDEMNITZACIÓ CORRESPONENT DISSUASSÒRIA O LA READMISSIÓ DE LA TREBALLADORA. Una gran victòria contra dos taurons que semblaven intocables, la Paeria i la UdL. D’aquesta sentència volem destacar 3 aspectes importants:

  • Que la indemnització que havien pactat des del PCITAL no és l’adequada, ja que no és la que marca la llei 20/2021 que venia del “Icetazo” sinó que ha de ser la que marca l’Estatut dels Treballadors, article 51. 52C. És a dir, que és un “acomiadament improcedent” com una casa de pagès. Per tant, si no readmeten la treballadora, al  PCiTAL els hi sortirà molt més car aquest acomiadament que van realitzar.
  • Que la jutgessa, en la seva sentència, també reconeix la situació econòmica desastrosa del Parc Científic, cosa que evidencia el que vam denunciar des de CGT al seu moment: una nefasta política de recursos humans, de la qual els únics corresponsables d’aquesta situació són tant la Paeria com la UdL.
  • I la tercera qüestió a destacar és que mitjançant la demanda s’ha aconseguit la READMISSIÓ o la INDEMNITZACIÓ. I que la pròpia jutgessa reconeix que part dels serveis que la treballadora feia a posteriori estan externalitats. I que aquesta externalització dels serveis la gestiona, a través d’una assessoria, el mateix advocat que va portar la defensa del Parc Científic durant aquest conflicte.

En definitiva, sol volem destacar una gran victòria que ha tingut la CGT LLEIDA davant la impunitat amb la que actuen molts cops, amb els seus treballadors i treballadores, els grans consorcis públics.

CGT PAERIA – CGT UDL

Febrer 2023

Publicacions relacionades