L’Associació Salut Mental Ponent reprimeix i persegueix qui defensa els drets laborals col·lectius

L’empresa Salut Mental de Ponent ha acomiadat a un dels seus treballadors, l’Arnau, a causa de la seva acció sindical.

Un dia abans de començar les seves vacances de Nadal, el 20 de desembre, l’associació comunicava la renúncia al projecte “Activa’t per la Salut Mental”- on treballava el nostre company- i decidia de manera unilateral i pactada amb la Federació Salut Mental Catalunya no presentar-se a la subvenció i deixar el servei descobert fins a proper avís deixant desateses i abandonades totes les persones usuàries de l’ESPAI SITUA’T de Lleida i tots aquells projectes que s’estaven desenvolupant al territori.

Aquest fet és la conseqüència de la creació de la secció sindical de CGT i l’activitat reivindicativa desenvolupada. Entre aquesta activitat destaca com a motiu clar de l’acomiadament la denúncia a inspecció de treball que la secció va interposar i que es va fer efectiva el darrer mes de novembre de 2023  La visita de la inspectora de treball va evidenciar la manca de reconeixement de les categories laborals de les seves treballadores, les quals estan contractades com a conserges i caps de conserge; mentre exerceixen feina de psicòlegs o de l’àmbit social.

Fa anys que les treballadores del sector social a Catalunya venent denunciant la seva precarització; des de contractacions per sota de conveni, explotació laboral, sobrecàrrega de feina, etc.

Veiem com els mitjans i les institucions fan ressò de la crisi generalitzada entorn la salut mental i la necessitat de desplegar programes de prevenció i atenció. Aquest fet, demostra, un cop més, la manca d’estabilitat i garanties per a les treballadores del sector per sostenir unes condicions dignes i un reconeixement de la feina desenvolupada.

Aquest fet, un cop més, posa en evidència la hipocresia de les empreses i la impunitat que tenen respecte la vulneració de drets cap a les treballadores. També, un cop més, són les treballadores que tornen a alçar la veu per evitar caure en l’oblit i la resignació.

Es fa una crida a la solidaritat els propers dies i les properes accions i es demana atenció i suport davant d’aquesta situació; ja que, el grup de suport i companyes sindicals del sector social i de CGT no restaran immòbils davant la gravetat dels fets.

Sector Social en Lluita- CGT LLEIDA

15 gener 2024

Publicacions relacionades