Les treballadores i treballadors de la Residència Verge de Ribera (La Pobla de Segur) segueixen reivindicant els seus drets i insistiran en la seva lluita per unes condicions de treball dignes.

Els i les treballadores de la Residència Verge de Ribera (La Pobla de Segur) segueixen amb les seves reivindicacions per ser escoltades. Exigeixen que es tingui en compte la seva petició per dialogar un nou calendari laboral que respecti els descansos pertinents que els hi pertoca segons conveni. El calendari imposat per l’empresa representa una càrrega laboral inassolible i que no respecta la seva conciliació.

Tenen clar que seguiran lluitant i reivindicant els seus drets i alhora garantir una atenció individualitzada de qualitat que tingui en compte tant a les persones que atenen, com a ells i elles com a treballadores. S’ho mereixen per tota l’atenció socioafectiva que porten duent a terme durant tants anys i més en la situació actual de pandèmia.

Anuncien que seguiran amb la intenció de fer visible el seu conflicte cada dimecres durant 1 hora (de 10.30h a 11.30h).

També denuncien que d’ençà que han començat les protestes i les reivindicacions públiques l’empresa ha adoptat mesures de repressió que anul·len els seus drets, com és el de la disposició del temps per esmorzar, obligant-les a confinaments individuals en petites sales. Això és del tot intolerable perquè no respecta la seva llibertat en el temps per esmorzar i això vulnera, encara més, els seus drets laborals. Davant aquesta situació anuncien que seguiran amb la protesta fins quan calgui i que treballaran per no ser trepitjades com a persones treballadores.

Seguiran lluitant fins que l’Ajuntament de al Pobla de Segur i el seu alcalde es disposi a negociar amb elles. I ho faran perquè, com diu una de les treballadores “som persones, no màquines, i treballem al servei de persones fràgils i vulnerables, que necessiten de la nostra ajuda, la nostra cura i el nostre amor”.

Però per complir amb tot això és urgent i necessari que treballin amb unes bones i dignes condicions de treball.

Pobla de Segur, 3 març 2021
CGT LLEIDA

Publicacions relacionades