L’única sortida a l’abús de la temporalitat: complir les directives comunitàries

El passat 22 de febrer, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va publicar una sentència històrica que marcarà un abans i un després, i que deixa palès el gran fracàs dels agents socials, CCOO, UGT i CSIF, que defensaven postures il·legals i classistes.

Deixa clar que la precarietat en les relacions laborals al sector públic no hi té cabuda. I remarca que qualsevol treballador temporal en abús de temporalitat del sector públic en l’Estat espanyol, inclosa la figura jurisprudencial d’Indefinit no Fix al no haver regulat en la normativa interna i incomplir l’Acord marc europeu sobre el treball de durada determinada, ha de passar a fix.

Entre altres coses, el TJUE ha deixat clar que:

  • Els processos selectius (oberts) derivats de la Llei 20/2021 i la indemnització que hi figura, 20 dies per any amb un topall de 12 mensualitats, no són mesures vàlides per sancionar l’abús de temporalitat.
  • No es pot escudar en principis constitucionals quan no s’ha desenvolupat normativa interna amb un clar afany d’obviar la normativa europea, ja que suposa un frau de llei evident.
  • Com que no s’han adoptat mesures eficaces per a la defensa de l’estabilitat de les treballadores s’entén la conversió en fixes de les mateixes com la solució adequada.

Per tant des de CGT Lleida volem deixar palès que:

  • Aquesta sentència ens dona la raó quan fa més de 5 anys la CGT ja alertava d’aquesta situació en les diferents administracions públiques i especialment quan la resta de sindicats ens acusaven d’alarmistes i demagogs.
  • Exigim a les diferents administracions que solucionin de manera immediata i col·lectiva les situacions d’abús de temporalitat. Demanem que s’apliqui la fixesa immediata per a tots els i les treballadores que segueixen en frau de llei.
  • Seguim cridant a la mobilització si no ho solucionen. Sempre hem dit que l’ús successiu de “contractes o relacions laborals de durada determinada” eren un frau i que el que fa falta ara és una solució legislativa definitiva que resolgui la situació.
  • Mentre no hi hagi una clara voluntat legislativa per donar una solució col·lectiva al problema, recomanem als i les treballadores que segueixin denunciant el seu lloc de treball perquè a base de denúncia i sentència es vagi guanyant la fixesa. A la província de Lleida hi han 247 demandes esperant sentència.
  • Ens posem, com sempre hem fet, a disposició dels nostres afiliats i afiliades però també del conjunt dels i les treballadores de totes les administracions públiques per acollir-los i acompanyar-los en aquests processos de denúncia pública i jurídica.

CGT LLEIDA

Març 2024

Publicacions relacionades