Manifest en suport a l’Acampada per Palestina a la UdL dels sindicats de Lleida

Els sindicats sotasignantes volem mostrar el nostre suport a l’acampada estudiantil iniciada en solidaritat amb Palestina al Rectorat de la UdL i sumar-nos a les seves exigències.

Les mobilitzacions de les estudiants universitàries arreu del món són clares: l’alto el foc permanent a Gaza, la fi del genocidi de l’Estat d’Israel contra el poble palestí, el trencament de relacions econòmiques, polítiques, institucionals, culturals i acadèmiques amb l’Estat sionista d’Israel, per què són part indispensable de la legitimació política i la normalització ideològica del genocidi. El moviment estudiantil de la UdL s’ha unit a les mobilitzacions i ha passat a l’ofensiva per denunciar les polítiques imperialistes i colonialistes contra els pobles del món.

Des del dimarts 14 de Maig les estudiants de la UdL han estat ocupant el Rectorat de Lleida per fer efectives les seves exigències. Gràcies a la seva organització s’ha aconseguit convocar un claustre extraordinari aquest dijous 23 de maig a les 9:00, on es presentarà una moció per fer efectiu el trencament de les relacions acadèmiques, econòmiques, polítiques i culturals que la UdL té vigents amb institucions i empreses israelianes.  

Com a sindicats, donem suport a l’acampada i creiem necessari que la Universitat de Lleida posi sobre la taula quin paper tenen les universitats en el conflicte. La UdL ha de tenir un posicionament ferm en la defensa dels drets humans, en la condemna de l’Estat sionista, imperialista i genocida d’Israel i concretant-ho trencant totes les relacions que es tenen amb aquest.

Finalment, volem recordar que les injustícies s’han combatut històricament amb organització, mobilització i desobediència, no amb silencis còmplices ni indiferència ni ambigüitats. En aquest sentit, els sindicats ens reafirmem en la defensa dels drets humans i l’internacionalisme. Estudiants i treballadores estarem unides en la causa palestina i tantes altres lluites compartides.

CGT LLEIDA; CNT PONENT; IAC-CATAC; USTEC

Publicacions relacionades