No ens trepitgeu els nostres drets ni ens prengueu els nostres diners!

Les treballadores del d’Aspamis Centre Immaculada exigeixen amb una mobilització davant el centre de treball el compliment del Conveni laboral i l’Estatut dels Treballadors.

Des del Comitè d’Empresa (representat pels sindicats CGT i CCOO) del Centre Immaculada ASPAMIS, en el qual s’atèn a persones amb discapacitat intel·lectual, i amb els suport de la gran majoria de les treballadores, hem decidit convocar una concentració de protesta per denunciar els abusos que patim per part d’aquesta empresa. 

Aquesta mobilització, que portem a terme avui divendres 17 de maig, és motivada bàsicament perquè s’han incomplert pactes per part de l’empresa en els que demanem que es regularitzin les nostres antiguitats i se’ns paguin els caps de setmana en temps de vacances, la qual cosa l’empresa no ha fet mai.

No ens han pagat els caps de setmana per mesos vençuts tal i com es va acordar amb la responsable de recursos humans. En aquest sentit, tan sols han complert un el mes de març i han deixat de pagar la resta, sense cap avís, deixant a les treballadores amb una nòmina molt més baixa del que és habitual, la qual cosa suposa menys sou, que necessitem per viure. Quan hem preguntat la raó d’aquesta decisió, la resposta ha estat que com ja ens havien pagat una sèrie d’endarreriments de l’any anterior, al mes de març, el no cobrar els caps de setmana no seria tanta molèstia per nosaltres i que a partir d’ara se’ns pagarien els caps de setmana a dos mesos vençuts. No ens paguen el que ens deuen i el que és nostre. No tenen vergonya!

Amb aquesta negligent actuació, estan incomplint flagrantment tan l’article 18 del Conveni Col·lectiu de Treball de Residències, Centres de Dia i Llars Residències per a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, com l’article 29.1 de l’Estatut dels Treballadors on hi diu molt clarament que: el pagament del salari i altres retribucions mensuals es faran per mesos vençuts i com a màxim dins dels 5 primers dies del mes següent.

És per això que davant aquests abusos hem dit prou i ens plantem. A més, hi han moltes més altres situacions que vulneren els nostres drets com a treballadores i que ja hem pres les mesures i actuacions pertinents per defensar-nos. Si no tenen voluntat de revertir aquestes situacions no descartem altres mobilitzacions més contundents.

Vetllem per la qualitat en l’atenció dels nostres usuaris i usuàries com també ho fem pels nostres drets laborals.

COMITÈ D’EMPRESA D’ASPAMIS (Centre Immaculada d’Alcoletge)

17 maig 2024

Publicacions relacionades