Nosaltres no ens podem quedar a casa

No ens quedem a casa perquè no ens deixen; a la nostra empresa es treballa. I no, no som policies, no som metges, no som infermers… Som el més imprescindible d’aquest món, som teleoperadors.

La nostra empresa, una subcontracta que es diu Atento Teleservicios España SAU, no dona l’opció de quedar-nos a casa. Així que tots anem, al barri de Pardinyes de Lleida, a treballar a una oficina on ens apleguem més de 200 persones a 0,5 metres de distància els uns dels altres.

Ens encantaria quedar-nos a casa perquè no complim la distància de seguretat entre persones, l’empresa no ens dona el material necessari de seguretat i higiene per a treballar i, a sobre, molts compartim els cascos. Però l’empresa no ens ho permet.

Movistar regala gigues per la pandèmia del coronavirus, els clients contents: “Que guai que és Movistar!” Però els seus treballadors han de continuar treballant.

En algunes oficines de la resta de l’Estat hi ha hagut companys contagiats i què hi fa l’empresa? No us penseu que posen tothom en quarantena, només hi posen als més propers (treballem a mig metre els uns dels altres). La resta continuem treballant, no passa res!

Divendres es va fer un sondeig poder treballar de manera telemàtica, però sembla que al final no ens ho permetran.

Us volem demanar que no truqueu a Movistar, no els hi seguiu el joc. Els teleoperadors també som persones vulnerables al virus, no en som immunes.

Volem confinar-nos a casa. Si anem a treballar ens podem contagiar i/o contagiar els altres. A la nostra oficina, a més a més, hi ha gent gran i, com ja sabeu, aquest virus és molt perillós per a ells.

L’única mesura de precaució que ha pres l’empresa ha estat tancar la sala de descans on mengem perquè, suposadament, allà sí que ens podem contagiar –però no treballant a mig metre els uns dels altres–.

Ajudeu-nos, si us plau!

Publicacions relacionades