RENFE i LOGIRAIL volen deixar enrere a centenars de treballadores

El Grup Renfe, a través de la seva filial Logirail S.A. vol assumir els serveis d’atenció a client i venda presencial a estacions, que en l’actualitat són prestats a través de licitació, per diverses empreses com Ferrovial, Interserve, Eupraxia, Grup Salzillo, etc. I més de 1.400 treballadors i treballadores.

Un canvi de titularitat d’empreses que s’hauria de dur a terme amb una subrogació d’acord a l’Art. 44 de l’Estatut dels Treballadors i el conveni d’afectació, que vindria a garantir la continuació de tots els llocs de treball necessaris i els drets de tota la plantilla, però que es pretén fer amb una oferta d’ocupació pública que tindrà com a primers resultats, la minva de poder adquisitiu dels treballadors a l’aplicar-se l’actual conveni de Logirail i que al voltant de 300 treballadors vagin a engrossir les llistes de l’atur, o en el millor dels casos, inclosos en una bossa de contractació temporal a costa de les necessitats puntuals de l’empresa.

Un cop més, la recerca d’estalvi de costos i l’augment del benefici econòmic de les empreses, es pretén carregar sobre les butxaques de la classe treballadora. Uns fets greus, que vénen a augmentar l’actual situació d’aquesta plantilla que actualment, i en un 50%, es troba sota l’escàs empara dels ERTES i amb veritables dificultats econòmiques.

El que des de l’empresa matriu Renfe i la seva filial Logirail es pretén revestir de “internalització de serveis”, no és, sinó una acció empresarial que augmentarà la precarietat d’aquests treballadors i treballadores. Recordant que, les condicions del seu actual conveni de sector de serveis auxiliars d’empreses ferroviàries, ofereix millors condicions laborals que el conveni de Logirail que els seria d’aplicació de dur-se a terme aquest transvasament de personal com pretén el Grup Renfe.

Des de CGT, apostem per la veritable internalització d’aquests serveis, al seu dia posat en mà del sector privat, que aquest personal passi a formar part de la plantilla de Renfe o Adif -segons serveis- i que el seu conveni d’aplicació sigui el mateix que per a tots els ferroviaris i ferroviàries.

Com a mesures de protesta per part de la plantilla, es duran a terme concentracions a tot l’Estat espanyol el pròxim dia 30 en totes les estacions on aquest personal presta serveis. A Lleida a les 11h davant de RENFE.

CGT LLEIDA-RENFE

Lleida 28 abril 2021