Sense acord en l’acte de conciliació per l’acomiadament de l’Arnau per repressió sindical

El passat dia 20 de desembre es va comunicar l’acomiadament i la renúncia del servei Espai Situa’t – Activa’t per la salut mental gestionat per l’associació salut mental ponent i coordinat per la federació salut mental Catalunya. El grup del sector social  en lluita – CGT ha denunciat aquest acomiadament com a represalia en l’acció sindical realitzada dins l’empresa. La creació sindical el juny del 2023, la demanda històrica del reconeixement de les categories laborals dins l’empresa i la denuncia feta a inspecció de treball en relació aquesta problemàtica son els fets principals els quals apunta com a indicis d’aquesta persecució sindical. L’acte ha acabat sense acord dins l’acte de conciliació entre les diferents parts i el procés segueix dins els jutjats a l’espera d’una data del judici. CGT Lleida s’ha concentrat davant del departament de treball en suport al treballador acomiadat membre d’aquest sindicat i després s’han mobilitzat al departament de drets socials titular i finançador dels serveis socials a les entitats denunciades.

El servei de l’espai situa’t és un servei que es troba en 15 zones de Catalunya que treballa com a un punt d’informació, orientació i assessorament en temes de salut mental a tot aquella persona amb experiència pròpia, familiars i ciutadania en general. Un servei que dona suport a les persones des d’una visió especialitzada de la salut mental i que treballa des d’una visió comunitària i social en el seu abordatge.

Més informació: https://cgtlleida.cat/lassociacio-salut-mental-ponent-reprimeix-i-persegueix-qui-defensa-els-drets-laborals-collectius/

CGT LLEIDA

Publicacions relacionades