Sota el lema ‘1r de maig confinats, 1r de maig alçats, la CGT Lleida reivindica l’1 de maig amb una acció a la COELL

També s’ha fet una crida a l’afiliació a que es reivindiqués aquesta diada mitjançant les xarxes socials i els balcons

Atesa la situació d’excepcionalitat generada pel COVID-19 i davant la impossibilitat de realitzar la tradicional manifestació de l’1 de maig; enguany la CGT Lleida ha optat per reivindicar l’1 de maig posant una pancarta davant la COELL i assenyalant els seus vidres. Per altra banda també s’ha fet una crida als afiliats a fer una commemoració virtual a través de les xarxes socials i a través dels balcons.

El sindicat, considera que atesa la situació que estem vivint i davant l’amenaça d’una crisi econòmica de proporcions històriques que planeja darrere la pandèmia, cal enguany posar l’accent en la necessitat d’impedir que aquesta nova crisi generada pel COVID-19, sigui gestionada de forma idèntica que al 2008, posant per davant el capital que les necessitats de les persones i per tant aprofundeixi encara més les desigualtats existents de l’actual societat capitalista.

Exigim doncs com a resposta a la crisi que s’augura:

  • Que es garanteixin públicament uns mínims vitals dignes, per tal de garantir una vida digna per qualsevol persona
  • una intervenció directa sobre la producció i distribució de subministraments bàsics i béns i serveis de primera necessitat com l’accés a l’habitatge, els hidrocarburs, la llum, l’aigua, el gas o la xarxa de telecomunicacions.
  • Una defensa incondicional dels serveis i la funció pública amb caràcter universal (Sanitat i Serveis d’Atenció a les persones dependents, Educació, Transport Públic gratuït, eficient i de qualitat, Pensions), gestionats però amb una major transparència i control democràtic.

Finalment doncs, volem fer una crida al conjunt de la classe treballadora a la necessitat d’organitzar-nos de forma decidida i sortir en defensa dels drets i llibertats fonamentals dels treballadors, així com a exigir que la gestió d’aquesta crisi es faci posant en valor les necessitats de la classe treballadora i no els beneficis de la classe política, banca i grans empreses com s’ha vingut efectuant fins ara.

Perdem la por, deixem-nos estar d’excuses!
El capitalisme és el problema i la pandèmia, una de les seves manifestacions!

CGT Lleida, 28 d’abril del 2020

Publicacions relacionades