Treballem per ser un sindicat feminista, antiracista i descolonial

Combatem el patriarcat en totes les seves formes.

Denunciem tota estructura que faciliti condicions per a la continuïtat de jerarquies que prevalguin els homes sobre les dones en qualsevol entorn del PAS i de la UdL.

Posar fi a les lògiques masclistes a la Universitat. Lluitem per a eradicar qualsevol forma d’assetjament sexual o de demèrit cap a les dones.

Demanem que els òrgans de decisió, les unitats, els grups de recerca, els departaments i instituts, les facultats i l’equip de govern de la nostra universitat tendeixin cap a la paritat entre dones i homes.

Apostem per una política laboral que reconegui les tasques de cura.

Reclamem equiparar el reconeixement de la maternitat als estàndards europeus (18 mesos per la Comissió Europea en lloc de 6 mesos a la UdL), facilitant a les dones l’accés a places amb contractació indefinida del PAS (i al PDI).

Proposem que s’estableixin criteris de discriminació positiva cap a les dones, amb quotes de gènere als contractes indefinits al PAS (i al PDI), per a revertir la sobrerepresentació masculina als llocs de treball amb millors condicions laborals.

I, per descomptat, ens alineem amb el moviment feminista en el qüestionament de les condicions que provoquin que a la UdL es reactivi qualsevol tipus de masclisme o reacció patriarcal.

Més sobre la Secció CGT Universitat de Lleida AQUÍ

Publicacions relacionades
Llegir més

Donem el tomb al model!

Candidatura Eleccions sindicals PAS Laboral UdL 2022 Tècnics i administratius Noèlia JiménezTècnica especialista en publicacions. Edicions i Publicacions…