L’EPB busca acompanyants! Participa de l’Escola Popular de Balàfia.

L’Escola Popular (@EPBalafia) és un projecte d’educació i lleure que neix al barri de Balàfia de Lleida el febrer del 2020. La voluntat principal del projecte és potenciar una xarxa entre veïnes per tal de poder-se ajudar les unes a les altres per a cobrir algunes de les necessitats del dia a dia. Això ho fan a través de diverses activitats gratuïtes, perquè estan cansades que el nivell adquisitiu sigui una limitació:

Actualment les activitats que ofereix l’Escola Popular són:

  • L’Escoleta: dirigida a infants i adolescents que tinguin ganes de fer activitats, tallers i jocs; i/o que necessitin suport a l’hora de fer deures.
  • L’Escola d’Adultes: dirigida a persones que vulguin aprendre o millorar el castellà i el català. S’ofereixen classes orals i escrites de diferents nivells.
  • Les Classes d’Àrab: dirigides a infants i adolescents que coneguin l’àrab oral, però que necessitin reforçar-lo.
  • La Ludoteca de la PAH: espai de lleure dirigit als infants de les famílies que participen de les assemblees de la PAH.

Per tal de dur a terme aquesta activitat, conjuntament amb la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Lleida (PAH Lleida), han alliberat dos locals abandonats i propietat de la banca per posar-los al servei del barri. El primer el van alliberar l’octubre del 2020 i des del maig del 2022 que també disposen del Batec, espai sota control popular. Els dos espais estan a disposició d’altres grups, persones o col·lectius que ho necessitin.

Des de l’Escola Popular creuen que construint infraestructures del i pel barri poden generar vincles significatius per acompanyar-nos en el dia a dia, afrontar juntes les dificultats que el sistema actual genera i fer la vida més vivible.

I si has llegit fins aquí: què pots fer per donar suport al projecte?

  • Acostar-te a conèixer el projecte i l’espai
  • Participar de qualsevol de les nostres activitats o fer-nos propostes
  • Solidaritzar-te fent aportacions econòmiques, de material o de mobiliari
  • Seguir i difondre l’activitat a través de les xarxes socials:

escolapopulardebalafia@riseup.net / @epbalafia

Fes el pas, vine i forma part de l’Escola Popular de Balàfia!

Entre totes tot!

Publicacions relacionades