Judici arran de la demanda de CGT contra Atento Lleida

Avui dimecres 17 d’abril, una cinquantena de persones vinculades al sindicat CGT s’han concentrat als jutjats de Lleida. La concentració és per acompanyar i donar suport a un delegat sindical d’Atento en el seu judici arran de la demanda judicial que la CGT ha interposat contra aquesta empresa de comunicació i telemàrqueting situada al barri de Pardinyes de Lleida.

Aquesta denúncia és dirigida contra la sanció de sou i feina de 40 dies contra un delegat sindical de CGT arran de la manifestació del 1r de maig. Se l’acusa de manera calumniosa i infundada que va participar en la col·locació de cartells a la seu d’empresa durant la Diada de la classe treballadora de l’any passat (2023). 

Durant el judici celebrat avui s’ha evidenciat un cop més, i amb les intervencions de la defensa de la part demandada, el que venim diem fa temps des de la CGT: aquesta represàlia està vinculada a la lluita i defensa dels drets dels i les treballadores d’Atento i, per tant, sol respon a una persecució sindical contra el company sindicalista que sempre ha denunciat que l’empresa es troba en una situació de desmantellament, amb accions de reducció i precarització de plantilla i d’imposició de sancions a tota veu i pràctica sindical dissident contra les mesures que retallen les condicions laborals.

Més enllà de la injustícia individual cap a l’Abel, aquest cas revela una tendència alarmant de criminalitzar la protesta laboral i debilitar el sindicalisme, cosa que posa en perill els drets laborals conquerits amb esforç. Atacant l’Abel, Atento no només viola els seus drets individuals sinó que llança un desafiament descarat cap a la llibertat d’expressió, la lluita sindical i el dret de la classe treballadora a organitzar-se i manifestar-se. Davant aquests atacs des de CGT sempre respondrem amb fermesa i contundència per defensar el sindicalisme combatiu i suport mutu amb les persones represaliades.

Contra la repressió sindical i en suport i solidaritat amb l’Abel i la resta de la classe treballadora!

CGT LLEIDA

17 d’abril 2024

Publicacions relacionades