La CGT, amb l’AFA de l’escola Valldeflors de Tremp i altres sindicats s’oposen frontalment al tancament d’una línia d’I3 en favor de la privada

Ens enutja molt que Educació tanqui una línia d’I3 a l’escola pública. Després de l’últim moviment del Departament d’Educació a Tremp en favor de l’escola privada-concertada i en detriment de l’escola pública Valldeflors, des de la CGT, l’AFA i altres sindicats volem mostrar el nostre suport a totes les famílies i a l’equip docent de l’escola Valldeflors. El fet de tancar les preinscripcions de la matrícula a 20 places en aquesta escola és un atac a l’escola pública, que garanteix una educació laica i integradora a les famílies trempolines. Tot per donar suport a una escola privada-concertada religiosa, amb crucifixos a les parets de les aules i amb una entitat catòlica al darrere. Si el Junqueres (conegut com el mossèn), l’Aragonès i la Simó creuen que a Tremp la millor opció ésmantenir una escola catòlica per davant de la voluntat dels trempolins d’escollir-ne una de pública, des de la CGT, l’AFA i altres sindicatstenim molt clar que sempre ens trobaran al davant en defensa d’una escola pública i laica

Aquest govern de pseudoesquerra, en lloc de baixar ràtios, segueix la tendència neoliberal i privatitzadora que ataca l’escola pública amb l’excusa de la baixa natalitat (una mentida coneguda més). Ja ha començat a aplicar mesures d’aquest tipus aquest curs, atès que van eliminar-ne una línia d’I5 a l’escola Valdeflors i no van deixar matricular tres infants, que van estar obligats a marxar a l’escola privada-concertada; això no s’atura aquí, ja que el Departament pretén eliminar una altra línia a I3 a la mateixa escola per al curs 2024/2025. Exigim, doncs, al nou director del Servei Territorial de l’Alt Pirineu i Aran, el Ramon Jordana, que aturi aquest despropòsit si no vol ser recordat com un traïdor al seu territori.

Aquests concerts de l’escola privada suposen la retallada més gran de l’escola pública, amb la qual cosa qui perd són les famílies que sí que creuen en una educació pública de qualitat, gratuïta, universal i laica. I en aquesta lluita sempre trobaran la CGT, l’AFA i altres sindicats de front.

Per això, fem una crida i animem a tota la comunitat educativa de Tremp, als sindicats d’ensenyament, a altres Afes del territori, a les associacions de veïnes, a altres col·lectius i moviments socials del Pallars, i també a l’Ajuntament, per tal de donar una resposta col·lectiva en defensa de l’escola pública. Animem a tots aquests agents a iniciar un cicle d’accions i mobilitzacions per aturar aquest tancament.

CGT ENSENYAMENT PONENT-PIRINEUS

Publicacions relacionades