Lleida. 1r de maig 2024

Recuperem la paraula SINDICAT, organitzem-nos!

Un altre cop ens trobem aquí en el Dia de la classe treballadora. Un gest que repetim cada any i una crida a la que no podem faltar. Seguim vivint en una societat injusta i opressiva, on la nostra classe està cada cop més empobrida, amb pitjors condicions de treball, pitjors salaris respecte fa unes dècades. Mentrestant, els preus pugen i la precarietat cada cop atrapa a més sectors que mai s’havien vist en aquesta situació… 

De fons, trobem l’amenaça de la crisi climàtica (que no és altra cosa que una mostra de l’insostenibilitat del capitalisme); l’augment de l’extrema dreta (un autèntic perill pel benestar i els drets dels treballadors i treballadores i les minories), i l’ambient bel·licista que promocionen els governs d’Europa (amb uns conflictes on ens manaran a morir als pobres).

Front això, no hem de caure en la desesperança i la desesperació. Sol els i les treballadores unides podem canviar el món. Davant les injustícies, davant els atacs dels poderosos, hem d’organitzar-nos, defensar-nos i sortir a guanyar. El creixement que estem tenint la CGT aquests últims anys demostra que la lluita de classes no s’esgota, que cada secció sindical és una trinxera contra el capital i que les treballadores busquen un sindicat combatiu, anticapitalista, antiautoritari i llibertari. No estem soles: arreu del territori, als barris, als pobles, als espais de cultura i lleure apareixen iniciatives amb les que construir xarxa i fer-nos més fortes. 

Per aquests motius, aprofitem la commemoració de l’inici de la vaga a Chicago que va portar a la condemna a mort i al patíbul als cinc màrtirs de Haymarket per exigir i reivindicar:

  • La defensa de les pensions públiques, salaris i la garantia del dret a l’habitatge i dels subministraments bàsics de les llars.
  • La defensa dels serveis públics i la internalització o municipalització de tots els serveis externalitzats.
  • Reclamem la derogació de les últimes reformes laborals.
  • La defensa de la igualtat real i efectiva en els centres de treball i la lluita feminista com a lluita de classes.
  • Prou a l’explotació laboral de centenars de milers d’immigrants obligats a treballar sense papers. Diem NO a la Llei d’estrangeria, NO a l’Europa fortalesa.
  • Reclamem polítiques mediambientals que permetin lluitar contra l’emergència climàtica i la sequera i rebutgem els macroprojectes insostenibles per al territori com els Jocs Olímpics d’hivern o el Hard Rock.
  • Rebutgem les seves guerres així com el genocidi cap al poble palestí i cap altres pobles i nacions oprimides.

Recuperem la paraula sindicat, organitzem-nos! Visca la lluita de la classe obrera!

Us podeu descarregar les fotos de la manifestació en el següen ellaç: https://cgtlleida.cat/1_05_24.zip

CGT LLEIDA

Publicacions relacionades